1

Téma: Výpověd

Dobrý den.
Můj dotaz se týká výpovědi ze zaměstnání.Moje kamarádka pracuje u firmy,kde zaměstnavatel nedodržuje  vyplácení mezd-nedodržuje datum splatnosti,který byl stanoven na 10 den v měsíci,který je uveden v pracovní smlově.Zaměstnavatel se toto datum rozhodl přesunout na 25 den v měsíci.Změnu oznámil zaměstnancům vyvěšením jakéhosi Oznámení o změně výplatního termínuv šatně zaměstnnců.Mzdu nevyplácí 10 ani 25.Odvolává se na problematiku placení odběratelů výrobků.Dokonce mzdu posílá po částech.Kamarádka se rozhodla,že zaměstnavateli oznámí skutečnost,že ví,že jako zaměstnavatel nepostupuje v souladu se zákonem a napsala svému zaměstnavateli,že obeznámí příslušný kompetentní úřad o jeho počínání.Načež jí zaměstnavatel oznámil dopisem,že jínabízí jako možný krok Ukončení pracovního poměru  Dohodou k určitému datu.Zajímalo by mne jestli musí kamarádka na tento krok ze strany  zaměstnavatele přistoupit,či nikoliv.Zda Výpověd musí podat.A také jestli má pokud podá zaměstnavateli Okamžitou výpověd pro neplacení mzdy nárok na odstupné.Předem děkuji za odpověd.