1

Téma: Manchester United

Dobrý den,
hledala jsem na internetu práci na doma a narazila na inzerát, který mne zaujal:
Tuto brigádu můžete vykonávat po celé ČR! Je založena na rozesílání, skládání a balení letáků s informacemi do nadepsaných obálek, které obdržíte spolu s adresami. Práci vykonáváte v klidu a pohodlí vašeho domova.Věková hranice není nijak omezená. Nebudete hradit známky, ani žádné potřebné věci k této práci. Váš plat, vám bude posílán poštou a bude záležet jen na vás, jak budete snaživí (2000-4000 kč týdně). Jako vstup se hradí 50 Kč,- je to důkaz, že máte o tuto práci zájem a můžeme s vámi počítat. (Věřte, že vám to bude několikanásobně vráceno) Po zaslání reg. kuponu, poplatku a prázdné obálky, Vám bude následně odeslán materiál, se kterým budete pracovat. Kontaktujte e-mail a budou vám zaslány informace o této práci. Není to žádný podvod! Těšíme se na vaší spolupráci. PS: Tato brigáda platí pro celou ČR a pro kohokoliv kdo má zájem.

Odepsala jsem tedy na e-mail dotyčného, který tuto práci nabízel a ten mi e-mailem poslal toto:
Dobrý den,

hledáme spolehlivé lidi, kteří chtějí pracovat v oblasti reklamy a chtějí si tak zařídit standardní příjem.
Jak už jistě víte, jedná se pouze o domácí práci. Jedná se o rozšiřování informací o jednom z nejslavnějších fotbalových klubů současnosti. A jelikož je známé, že sport vládne světem, je tento nápad dílem slavného fotbalového klubu Manchesteru United, který se rozhodl touto cestou získat na svou stranu co největší počet fotbalových příznivců. Tento projekt tak běží téměř po celém světě. Vaším úkolem by bylo skládání a balení letáků s informacemi o tomto fotbalovém klubu do nadepsaných obálek, které obdržíte spolu s adresami. Cílem projektu je také propagace oficiální internetové stránky jednoho z nejbohatších fotbalových klubů světa.
Stručně řečeno, o fotbale či sportu nemusíte vůbec nic vědět, neboť Vaším prostým úkolem by bylo jen rozesílání letáků s informacemi o fotbalovém klubu, který se po celém světě snaží získat více podpory.

Letáky jsou rozesílány jen po České republice a náklady spojené s rozesíláním (známky, atd.) neplatíte!

Nabízíme Vám:
-  Velmi výhodné platové podmínky  cca (2000-4000 Kč týdně) (50 obálek za 2000kč)
-  Peníze vám budou zasílány poštou.
-  Rekvalifikace není nutná.
-  Lze pracovat na hlavní, nebo vedlejší pracovní úvazek.
-  Možnost volby mezi prací dlouhodobou, s přestávkami, ale i pouze brigádně
-  Z naší strany není kladen důraz na Váš věk ani vzdělání.
-  Garantujeme navrácení poplatku v případě, že pracovní místa budou již obsazena.
-  Je zachována Vaše samostatnost.
-  Práce je vhodná pro každého, zvládne ji opravdu každý!

Pokud ještě trvá Váš zájem,odpovězte prosím nejdéle do 7 dnů na níže uvedenou adresu, jinak Vám nemůžeme garantovat, že budou ještě volná pracovní místa.

Vaše odpověď musí obsahovat (není třeba zasílat dopisy doporučeně):

-    vyplněný kupón nalézající se níže (pokud není možnost tisku stačí ho přepsat v ruce).
-    do obálky vložte prázdnou obálku s nalepenou známkou a s Vaší adresou, s jejíž pomocí Vám přijde počáteční materiál a průvodní informace. Jinak na Vaší žádost nebudeme reagovat.
-    Pošlete 50 Kč v obálce - NEJLÉPE PAPÍROVOU, nebo ústřižek o zaplacení složenky typu C na 50,-Kč.
50Kč je jen administrativní poplatek na pokrytí tisku, práce a nákladů na placenou inzerci ve všech mediálních rubrikách u nás a záloha za potřebný materiál.
(Je nám velmi líto, že po Vás musíme tento poplatek chtít, ale je to jediné, co musíte do této práce vložit, potom již nic neplatíte), takto totiž jedině mame moznost rozeznat prave zajemce od lidi, kteří nemaji co jineho na praci nez si zbytecne nechat posilat nase materiály
.
Po obdržení Vaší odpovědi Vám budou zaslány (do 7 pracovních dnů) průvodní informace a materiál pro okamžité zahájení činnosti.

Zde odstřihněte
              Ano,souhlasím s výše uvedenými podmínkami a mám zájem o vykonávání této domácí práce.
Jméno…………………………………Příjmení…………………………………Rok narození……………………………                                               
Adresa………………………………………………………………………………………………………………………….
PSČ………………………………………..                                                       PODPIS…………………......................
Nejedná se o podvod je to solidní práce, kterou si zajistíte přivýdělek!!

-Udělala jsem, jak mi bylo řečeno a poslala jsem obálku s 50kč i nadepsanou a ofrankovanou obálkou. Obratem mi byl poslán leták, ve kterém je napsáno, že mám dělat to samé co tento člověk - tedy podat si inzerát o na tuto práci, nechat si posílat 50kč a lidem obratem posílat tento leták. Mimo jiné je v něm napsáno, že dosažené výdělky z této činnosti nelze danit a také je tam uveden kontakt na zprostředkovatele, který tam je dvakrát v jiné formě (nejprve MichaeVajda@centrum.cz a poté MichaelVajdaCFFS@seznam.cz). V závěru textu ještě stojí, že veškerá práva k onomu listu náleží Manchesteru United FC. Zajímalo by mne, zda je tato činnost trestná a jestli se dá zjistit, zda tyto dva výše uvedené kontakty na pana Vajdu opravdu existují.
Předem děkuji za odpověď, Novotná.

2

Re: Manchester United

Manchester United.
Dobrý den, také by mě zajímal tento stejný problém.

3

Dobrý den, stali jste se obětí podvodu, doporučuji obrátit se na Policii ČR a předat jí dostupné materiály tedy nejen e-mailové adresy, ale i adresu na kterou jste složenkou posílali peníze. Bude-li vás více možná se dočkáte spravedlivého potrestání podvodníka, ale s penězi raději nepočítejte.

4

REAGUJI NA VÝŠE UVEDENÉ ČLÁNKY A TÍMTO VÁS VYZÍVÁM.MÁM ÚPLNĚ STEJNÝ PROBLÉM.SE VŠEMI PODKLADY (REGISTRAČNÍ EMAIL, ADRESY A PRŮVODNÍ MATERIÁL) JSEM SE OBRÁTILA NA POLICII ČR, KDE BYL MŮJ PROBLÉM SEPSÁN JAKO TRESTNÝ ČIN.BYLO MI ŘEČENO, ŽE PODMÍNKOU JE TO ABY SE OZVALO MINIMÁLNĚ 100 LIDÍ SE STEJNÝM PROBLÉMEM. TÍMTO VŠECHNY POŠKOZENÉ VYZÍVÁM, ABY JSTE SVŮJ PROBLÉM NENECHALY JEN TAK LEŽET A OBRÁTILI SE NA POLICII ČR.

5

Tato činnost je samozřejmě trestná a jedná se zde o klasický podvod ve smyslu ust. § 250 trestního zákona. Doporučuji se tedy obrátit na policii, která by měla v ideálním případě jednotlivá oznámení spojit a vést společné řízení proti dotyčnému.

To zda výše uvedené kontakty na pana Vajdu opravdu existují policie může prověřit přes provozovatele e-mailové schránky a to na základě příkazu soudu (§ 88a tr. řádu).

Naposledy upravil: catorade (2009-09-30 12:23:04)

6

Já už se na policii obrátila...Ted to je na ostatních..Čím víc lidí tím líp.Dokud se ale nenastřádá na ohlášeních víc jak 5 tis tak se s tim policie zabívat nebude.

7

Zdravím všechny,
s touto "společnosí" zkušenosi nemám, ale mám zkušenosti s jinou, která pracuje na stejném principu. Řešila jsem to dlouhou dobu přez Policii ČR, ale stálo mě to pouze dva roky starostí. Do dnešní doby mi nebyl poplatek vrácen (byl několikrát vyšší, než je u této společnosti), nebyl nalezen pachatel a ani nebyl sehnán počet 100 poškozených, který je nutný pro trestní stíhání. Navíc - pokud by se tento počet našel, nemůže nikdo dokázat, že byly této "společnosti" peníze opravdu odeslány, protože pro to neexistují žádné důkazy! Mají to opravdu hezky promyšlené...
Jediné co nám zbývá je varovat ostatní lidi, aby se taky nezpálili. Jen tak jim můžeme tuto pochybnou činnost ukončit. Přiznejme si to - soudy a policie v této republice pachatele nikdy nenajde (pokud ano, neusvědčí ho!).